Op zaterdag 17 september is het weer tijd voor een kleinere, intieme PopUp 010. Dat kan ook bijna niet anders, na de grootsheid op het dak van Las Palmas tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Voor deze, 17e (!) editie hebben we weer een te gekke locatie gevonden. COPPI Koffie & Fietsen is, zoals de naam al doet vermoeden, een wielercafe. Laten wij nou van wielrennen houden en laten de eigenaren nou frequente bezoekers zijn van PopUp 010.  Speciaal voor deze gelegenheid hebben we I Have a Tribe (Ierland) en St. Solaire (Rotterdam) op het programma staan.

St. Solaire

De pracht van Coldplay, Bon Iver en Elbow, maar dan gewoon uit Rotterdam.

St. Solaire is de band rondom Geert van Emden. In de zomer van 20014 wilde hij een EP opnemen in de studio van Jesse den Dulk. De muzikale vonk sloeg over (gebaseerd op liefde voor Bon Iver en Radiohead), er werd 1 liedje opgenomen en een plan werd gesmeed: ze zouden samen een band beginnen. En zo geschiedde.

De band werd uitgebreid en toen was daar ineens St. Solaire. En het gaat lekker met ze, ondanks dat ze dus pas kort bestaan. Zo speelden ze al in een uitverkocht Paradiso (als support van HAEVN) en gaan ze op pad met de Popronde. En als we je vertellen dat Geert rondhangt in hetzelfde wereldje als alumni als Crying Boys Cafe en Winterdagen, dan zal het geen verrassing zijn dat we St. Solaire gewoon een keer moesten boeken.

 

I Have a Tribe

Prachtige pianopop ergens tussen Antony, Villagers en Moonface

I Have A Tribe is eigenlijk Patrick O’Laoghaire. Juist, een Ier. We kwamen hem een tijd terug tegen in het voorprogramma van alumni The Slow Show. En waren meteen verkocht. Prachtige pianopop, ergens tussen Antony, Villagers en Moonface.

Vorige week verscheen met Beneath a Yellow Moon een eerste langspeler, na twee zeer goed ontvangen EP’s. Deze plaat verscheen op Groenland Records, met onder andere William Fitzsimmons in de stal. Pracht gegarandeerd dus. En op 17 september dus gewoon bij jou om de hoek in Rotterdam.

 

Event Date

September 17, 2016 - September 17, 2016

Event Time

20:00 PM - 23:00 PM

Event Location