Op zaterdag 26 november is het tijd voor PopUp 010 #18. Een speciale editie, om meerdere redenen:

  1. Deze 18e editie betekent tevens ons 3-jarig jubileum als PopUp 010!
  2. We keren hiervoor terug naar de plek waar we ook onze vorige editie vierden, COPPI Koffie & Fietsen aan de Bergweg.
  3. We hebben deze editie niet 2, maar 3 bands!
  4. Er komt een oude bekende langs, Tom The Lion komt nieuw werkt previewen.

Maar bovenal: PopUp 010 #18 zal voorlopig de laatste PopUp 010 worden. Althans, in de huidige vorm die je van ons gewend bent. In 2017 zullen we zeker wel weer wat gaan doen, maar wanneer, hoe en wat weten we op dit moment nog niet. We gaan ons daar eens rustig over buigen.

 


 

Voor deze, 18e (!) editie hebben we weer een te gekke locatie gevonden. Althans, we kenden hem al. De vorige editie van PopUp 010 vierden we namelijk in fietscafe COPPI. En omdat dit zo goed beviel gaan we er gewoon weer naar terug.

 

En daar horen natuurlijks bands bij! Allereerst Bolt & The Swamp People. Oh, wacht. Sinds kort moeten we ze The Dawn Brothers noemen. En we enorm blij met de tweede bevestiging. Oude bekende Tom The Lion komt terug op nieuw werk te laten horen! En dat ruim 2 jaar nadat hij indruk maakte op PopUp 010 #6 in The Student Hotel.

The Dawn Brothers

Het Rotterdamse antwoord op The Black Keys, of een dansbare mix van CCR, Sam Cooke en The Band

Het Rotterdamse antwoord op The Black Keys, als je het ons vraagt. Of, een dansbare mix van CCR, Sam Cooke en The Band. Juist, dat belooft een feestje te worden op PopUp 010 #18. Of zoals ze het zelf zeggen: ruige Americana met een teder randje. Dat zijn de jonge Rotterdamse honden van Bolt & the Swamp People. Oh, wacht. Sinds kort laten de mannen zich The Dawn Brothers noemen. Maar je snapt het, dansen is haast onvermijdbaar.

The Dawn Brothers sleutelen momenteel aan het eerste album. De reeds uitgebrachte verzamel-EP Bolt Demo Sound Collection licht alvast een mooi tipje van de sluier. De drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen blijft in de tussentijd onverminderd. We zijn dan ook erg blij dat ze op 26 november de voorlopig laatste PopUp 010 aandoen. Net op tijd dus.

 

Tom The Lion

Sufjan Stevens, Nick Drake maar ook Jeff Buckley en Thom Yorke: van ingetogen pracht tot euforische crescendo’s.

Tom The Lion bracht begin 2 jaar geleden zijn prachtige debuutplaat Sleep uit maar maakte al indruk met zijn EP’s. Tom The Lion maakt een cutting edge versie van akoestische ‘singer-song’ met drumbeats, gitaar en piano. Zijn stem doet denken aan Sufjan Stevens, Nick Drake maar ook aan Jeff Buckley en Thom Yorke: van ingetogen pracht tot euforische crescendo’s. Tom The Lion’s sound is sfeervol, subtiel, melodieus en modern.

Na deze plaat is het even stil geweest. Maar Tom The Lion is terug! Speciaal voor PopUp 010 zal hij een voorproefje geven van zijn nieuwe plaat die ergens in 2017 zal verschijnen.

 

Satellites

Prachtig in al zijn eenvoud. Vocalen als The National en Scott Walker, beats als Alt-J en piano als Basinski.

Johnny Vic is Satellites. Afkomstig uit Engeland, wonend in Kopenhagen. Als Satellites bracht hij reeds 2 zeer goed ontvangen platen uit. En onlangs voegde hij daar met GLITCH een derde aan toe. En dit is een erg persoonlijke plaat geworden. Vorig jaar had Johnny net z’n derde plaat in de studio afgerond (SATELLITES.03: LALA) en een korte tour door Europa achter de kiezen toen een familiedrama hem terug floot: z’n moeder kreeg een beroerte. Johnny bleef bij zijn moeder en schreef in deze noodgedwongen pauze een heel nieuw album: SATELLITES.04: GLITCH.

Wat de plaat ook bijzonder maakt is dat hij verscheen in een eenmalige, gelimiteerde oplage van 500 stuks (vinyl) op het voor ons bekende Final 500 Records label.

“En zoals je je misschien kan voorstellen,” vervolgt Johnny, “is het album behoorlijk persoonlijk geworden, bepaald geen easy listening. Maar ik maak daar geen excuses voor, deze gevoelens moesten er gewoon uit. Ik kan deze liedjes niet negeren.”

Vanavond komt Johnny langs om zijn prachtige liedjes te laten horen, slechts begeleid op piano. Het belooft prachtig te worden!

Event Performers

Event Date

November 26, 2016 - November 26, 2016

Event Time

20:00 PM - 23:30 PM

Event Location