Verzamelgebouw 't Klooster map

Locatie bekend!

Wij wisten natuurlijk allang dat Zuid booming is. Daarom vieren we ons 5-jarig jubileum op vrijdag 23 november bij Verzamelgebouw ’t Klooster aan het Afrikaanderplein.

Verzamelgebouw ’t Klooster is dé plek voor initiatieven en organisaties uit de Afrikaanderwijk en het gebied Feijenoord: van kapper tot keukenkoninginnen en van boksschool tot een pop-up bibliotheek. Het is een gebouw waar activiteiten voor en door bewoners plaatsvinden zoals taal-, kook-, muziek- en danslessen, kinderactiviteiten, informatieve en creatieve workshops. Daarnaast worden in het gebouw van 3000m2 de theaterzaal, studio, vergader- en (flex) kantoorruimtes verhuurd aan diverse sociaal maatschappelijke en culturele organisaties. Verzamelgebouw ’t Klooster is een theaterzaal meets wijkcentrum meets café meets werkplek.


Stichting Humanitas is sinds 1 januari 2018 beheerder van het gebouw en organiseert als welzijnsaanbieder in Feijenoord wekelijks op maandag een informatieplein waar buurtbewoners terecht kunnen voor hulp, bijvoorbeeld met schuldvraagstukken en problemen met instanties.
Na een grote verbouwing in de winter 2018/2019 wordt het gebouw in het voorjaar feestelijk heropend.

PopUp 010 in Verzamelgebouw ’t Klooster is mede mogelijk gemaakt door Cultuurbuur en Humanitas Nederland.