Horses On Fire

Horses On Fire

#3 Stevige gitaren, energieke songs en catchy riffs. Triggerfinger meets White Stripes.

“Het best bewaarde muziekgeheim uit België.” Dat zou zomaar eens een kop kunnen zijn van een artikel over Horses on Fire. De band uit Gent is namelijk stevig aan de weg aan het timmeren en hoopt met hun nieuwe plaat Any Kind Of Storm (geproduceerd door dEUS en oud-Soulwax drummer Stéphane Misseghers) ook Nederland te veroveren.
Horses on Fire brengt stevige gitaren terug in de pop en speelt energieke songs met catchy riffs. Horses on Fire mixt de mainstream van Triggerfinger met de Indie-credibility van White Stripes. Het nieuwe album verschijnt op 17 maart en wordt naar eigen zeggen meer groovy, dansbaar en poppy. Zo klinkt de eerste single Hollywood Gathering inderdaad als de oude Depeche Mode meets de nieuwe dEUS.
Horses on Fire staat bekend om hun vlammende live-shows, zo speelden de mannen al eens in het voorprogramma van Band of Skulls, Rival Sons en Mark Lanegan.Voor PopUp 010 hebben we de heren gevraagd om de stekkers iets losser in te pluggen en het volume niet op Spinal Tap-niveau te zetten. Exclusief voor PopUp 010 speelt Horses of Fire op 28 maart een semi-akoestische set. Vet!