jono

Jono McCleery

Subtiele beats, semi-akoestisch instrumentarium en een fenomenale stem. Denk aan Nick Drake, Radiohead en Massive Attack

Jono McCleery is de tweede bevestiging voor PopUp 010 #12 op 28 november a.s. En ja, that’s quite something. De in Rotterdam woonachtige singer-songwriter wordt namelijk niet alleen vergeleken met Nick Drake, Radiohead en Massive Attack, hij heeft ook al een behoorlijke ‘track record’ opgebouwd. Zo speelden Fink en Vashti Bunyan mee op zijn album There Is en Jono tourde mee met het One Taste Collective (o.a. Jamie Woon, Nick Mulvey, Portico, Kate Tempest). Last but not least, zijn nieuwste album Pagodes kwam begin oktober uit en is verbluffend van schoonheid. Semi-akoestisch instrumentarium, subtiele beats, fenomenale stem. Wow.

Maar waarom woont deze talentvolle Britse muzikant in Rotterdam? All you need is love! Na een optreden in Nederland ontmoette hij zijn vriendin en het was liefde op het eerste gezicht. En ook zijn liefde voor Rotterdam (en het fietsen in de stad) is groot, zo wist Jono ons te vertellen. Hoog tijd voor een gig in ‘zijn’ Rotterdam dus!